Bine ati venit pe site-ul oficial

Ziua Dansului

înființată în 1982 și promovată de

Consiliul Internațional al Dansului

CID la UNESCO

sărbătorită în fiecare țară a lumii de milioane de dansatori profesioniști și amatori

Trimiteți anunțul evenimentului dvs. la:

 

 
Trimiteți posterul sau flyer: un fișier în format .jpg, dimensiune maximă de 900 de pixeli.
 
Formatele acceptate ale fișierului de atașat sunt: ​​.jpg sau .doc (nu .pdf sau alte formate)
 
Anunțul dvs. ar trebui să includă de preferință:
 
1. Data și ora evenimentului
2. Locul de desfășurare: adresa completă, sugestii despre cum se ajunge
3. Titlul evenimentului
4. Organizator
5. Participanți
6. Descriere-Program
7. Date de contact: Telefon, email, site web, adresa poștală
 
Vedeți alte anunțuri de pe acest site pentru a obține idei pentru cea mai bună prezentare.
De asemenea, postați anunțul dvs. pe Facebook, Twitter, alte medii sociale.
Important: scrieți în corpul mesajului dvs. de email țara și regiunea țării în care va avea loc evenimentul.
 
line-pattern
 

– Consiliul Internațional al Dansului CID este organizația oficială pentru toate formele de dans din toate țările lumii.

– CID este recunoscut de UNESCO, guvernele naționale și locale, organizațiile și instituțiile internaționale.

– Membrii săi sunt cele mai proeminente federații, asociații, școli, companii și persoane fizice din peste 160 de țări.

– CID a fost înființată în 1973 în cadrul sediului UNESCO din Paris, unde se află.

– UNESCO este Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură.

Consiliul Internațional de Dans CID Conseil International de la Danse

UNESCO, 1 rue Miollis, FR-75732 Paris 15, Franța

Tel. +33 1 4568 4953 Mob. +33 6 1155 3111 www.cid-world.org

ExecSec@cid-portal.org Skype: cid-president001

www.facebook.com/international.dance.council.CID

 

Idei pentru Ziua Dansului

În fiecare an, milioane de dansatori din întreaga lume celebrează Ziua Mondială a Dansului pe 29 aprilie. Inițiată în 1982 și coordonată de CID, ea nu este legată de o anumită formă de dans.

În plus față de documentele noastre “Pregătiri pentru Ziua Dansului” și “Mesajul oficial anual”, aici este o listă de idei pentru această zi specială. Vrem să ne asigurăm că tot mai mulți oameni de pe planetă vor practica dansul, viziona dansul sau se vor gandi la dans.

1. Evenimente
Efectuați un eveniment, nu așa cum ați fi făcut într-o altă zi, ci una diferită: modificați conținutul spectacolului sau locul de desfășurare sau modul în care îi faceți publicitate sau persoanele care îl execută.

2. Orele de dans
Predați  într-un mod diferit: dețineți ore non-stop, predați unor persoane noi (foarte tinere, foarte bătrâni, defavorizate, trecători etc.), în locații noi (grădiniță, supermarket, fabrică, închisoare, , barăci, etc.).

3. Prelegeri
Explicați dansul: oamenii sunt obișnuiți să se uite la dans sau să se danseze, dar foarte rar se gândesc la dans. Spuneți-le despre acestea sau invitați vorbitori din diferite domenii (istorici, scriitori, jurnaliști, pictori, muzicieni, politicieni, religioși etc.) să vorbească despre dans.

4. Expoziții
Puteți expune colecții de costume, fotografii, accesorii, cărți poștale, timbre poștale, postere, cărți, lucrări ale dansatorilor sau elevilor, etc.

5. Articole
Scrieți un articol și îl trimiteți spre publicare unei reviste sau unui ziar. Cereți unui jurnalist să scrie un articol cu ​​dvs., prezentând munca și ideile dvs. Scrie o poezie; face un blog; utilizați mediile sociale pentru a difuza știri, fotografii, videoclipuri.

6. Programe
Cooperați cu un post TV sau radio pentru a realiza un program.

7. Parade
Paradele sunt foarte populare și mobilizează mulțimile să urmărească. Există trei tipuri: a) Ansamblurile avansează mai mult sau mai puțin continuu în timp ce dansează. b) danseaza cateva minute, apoi avanseaza impreuna, apoi danseaza din nou, c) danseaza pe platformele trase de masini. Secțiunile CID colaborează cu municipalitățile pentru a organiza parade sau alte evenimente.

8. Decoratiuni
Locurile publice sunt decorate în jurul temei dansului. Și locurile private, cum ar fi vitrinele sau fronturile clădirilor – puteți cere proprietarilor de magazine să participe la un concurs pentru cea mai bună decorare.

9. Politica deschisă a UNESCO
Ziua Dansului este deschisă tuturor, nu există drepturi de autor, nici exclusivitate, nici priorități.
Ziua Dansului se adresează tuturor: dansatori și non-dansatori, amatori și profesioniști, companii nou înființate și vechi, companii private, precum și instituții și agenții publice.


Dr. Alkis Raftis
Președinte al CID
UNESCO, Paris

Pregătiri pentru Ziua Dansului


În data de 29 aprilie, ca în fiecare an din 1982, Ziua oficială a dansului va fi sărbătorită în întreaga lume de milioane de dansatori. Este o inițiativă a Consiliului Internațional al Dansului CID, UNESCO.
Am pregătit următoarele linii directoare ca o listă de verificare pentru persoanele active în domeniul mai larg al dansului: profesori, coregrafi, lideri de grup, jurnaliști, cercetători, asociații, furnizori, organizații etc.

Obiect
Scopul principal al evenimentelor de Ziua Dansului este de a atrage atenția publicului larg asupra artei dansului. Trebuie să se acorde o atenție deosebită abordării unui nou public, care nu urmărește evenimentele de dans în cursul anului.

Evenimente
Evenimentele pentru Ziua Dansului pot fi spectacole speciale, repetiții publice, prelegeri, expoziții, articole în ziare și reviste, seri de dans, emisiuni radio și TV, vizite, spectacole stradale, parade, decorațiuni pentru ferestre etc.

Organizatori
Evenimentele sunt organizate în principal de către companii de dans, grupuri de amatori, școli, asociații și alte instituții active în dans. Ori de câte ori este posibil, este mai bine ca evenimentele să fie organizate în comun cu o instituție non-dans, cum ar fi o agenție guvernamentală, o școală publică, o municipalitate, o întreprindere, un sindicat.

Conţinut
Organizatorii au libertatea deplină de a defini conținutul evenimentului.
Asigurați-vă că includeți informații generale despre arta dansului, istoria sa, importanța sa pentru societate, caracterul său universal. Acest lucru se poate face într-un discurs scurt, o notă din program, un text distribuit celor prezenți. Prin adăugarea acestei dimensiuni, faceți evenimentul diferit de activitățile de dans care au loc în orice altă zi.
Citiți un mesaj de la o personalitate proeminentă, o poezie, un pasaj dintr-un text de la un autor celebru.

Coordonare
Pentru a obține un succes maxim, este important ca pregătirile să înceapă din timp.
Este imperativ să informați presa și, în general, mass-media despre evenimentul dvs.
Notificați o organizație care deține o poziție centrală la nivel regional sau național, care ar trebui să publice o listă de evenimente planificate pentru Ziua Dansului.
Intrarea la evenimente ar trebui, de preferință, să fie gratuită sau prin invitație. Invitați persoane care nu participă în mod normal la evenimente de dans.

Locație
În cel mai bun caz, evenimentele ar trebui să aibă loc în locuri “noi”, cum ar fi străzi, parcuri, piețe, magazine, fabrici, sate, discoteci, școli, stadioane etc.
Prin stabilirea evenimentului în împrejurimile originale, subliniați faptul că acesta este un eveniment dedicat familiei universale de dansatori.


Dr. Alkis Raftis
Președinte al CID

Programul sărbătorilor de Ziua Dansului

Fiecare persoană, fie că este legată de dans sau nu, este liberă să sărbătorească Ziua Dansului; Consiliul Internațional al Dansului CID nu revendică drepturi de autor asupra acestuia. Pentru o mai mare vizibilitate și o mai bună promovare, este recomandabil ca cineva să coordoneze evenimentele și să informeze publicul.

Secțiunea CID a orașului este coordonatorul oficial al evenimentelor care sărbătorește Ziua Dansului. În cazul în care încă nu există secțiunea CID, un individ (persoană) sau un membru instituțional (școală de dans sau companie) din CID își asumă rolul de coordonator. Coordonarea nu implică intrarea în conținutul oricărui eveniment, ci pur și simplu luarea în considerare a problemelor generale, în special stabilirea programului și distribuirea lui.


Tabel

Elaborați un tabel (spreadsheet, Microsoft Word sau Excel) cu următoarele coloane.

1. Numărul
Numărul de eveniment, pentru o referință ușoară.

2. Locație
Piața, intersecția, strada și numărul, parcul, sala, stadionul sau alt loc unde are loc evenimentul.

3. Perioada
Ora de începere, opțional și timpul de finalizare al evenimentului.

4. Dansul
Tip de dans, de exemplu: balet, oriental, tradițional, tango, hip hop, acrobatic.

5. Ansamblul
Numele de școală de dans, companie, duo, interpret solo.


6. Contact
Datele de contact ale ansamblului de mai sus: site web, telefon, e-mail.


7. Observații
Informații utile despre performanță (numele coregrafului, sponsorul, titlul coregrafiei, descriere etc.).

Date Generale
Oferiți și:
a) Detaliile de contact ale coordonatorului evenimentelor de Ziua Dansului, în special numărul de telefon mobil.

b) pagina de Internet sau pagina Facebook a secțiunii CID

c) Site-ul oficial Ziua Dansului: www.danceday.cid-portal.org

d) Lista cu instituțiile mass-mediei cu  care colaborați (posturi de televiziune, ziare, posturi de radio etc.)

e) Lista sponsorilor

d) Text cu informații generale, de exemplu: spiritul Zilei dansului, istoria festivităților în oraș, traducerea mesajului oficial de către CID, importanța dansului pentru societate etc.

             Mesajul oficial pentru
        Ziua mondială a Dansului
                29 Aprilie 2023

                       www.DanceDay.CID-world.org

 

Dansul, la fel ca teatrul, muzica și artele plastice, are propria sa organizare globală. În 2023, CID își sărbătorește cea de-a 50-a aniversare. În loc să descriu ce face CID, folosesc ocazia pentru a spune ce nu face.

Principala diferență față de toate celelalte organizații de dans este că CID nu are legătură cu o anumită țară. A fost fondată în sediul UNESCO, adică din motive diplomatice, unde nici un guvern nu are jurisdicție. Astfel, membrii sunt siguri că politica nu va reflecta o singură naționalitate sau cultură sau abordare a dansului.

CID nu oferă educație în dans, nu organizează evenimente, nu vinde nimic, așa că nu concurează cu membrii săi – le promovează munca și îi ajută să o modernizeze.

CID nu are o conducere permanentă, organizează alegeri la fiecare patru ani la care votează toți membrii.

Nu are reprezentanți, membrii săi sunt egali și sunt legați direct de sediul său.

Astfel de caracteristici unice constituie puterea CID, acesta tratează profesioniștii dansului ca membri reali, nu clienți.

Marea noastră familie va continua să crească în următorii 50 de ani, făcându-vă mândri și încununați de succes

 

                                           Alkis Raftis

Președintele Consiliului Internațional al Dansului CID, UNESCO, Paris

 

  1. Mesajul oficial pentru Ziua Mondială a Dansului este trimis la zeci de mii de profesioniști ai dansului din 200 de țări. Este tradus în mai multe limbi și este citit în evenimentele corespunzătoare.
  1. Ziua Mondială a Dansului a fost instituită în 1982 și este promovată de CID pentru a îndrepta atenția publicului asupra artei dansului. În fiecare an, pe 29 aprilie, școlile de dans, grupurile de dans, organizațiile și celelalte istituții organizează manifestări care se adresează unei audiențe mai largi decât de obicei.
  1. Consiliul Internațional al Dansului CID este organizația supremă pentru toate formele de dans din toate țările.

–  Este recunoscut de UNESCO, guverne și organizații internaționale.

–  Printre miile de membri ai săi fac parte cele mai importante federații, organizații, școli, grupuri, precum și persoane din peste 170 de țări.

–  Este o organizație non-guvernamentală globală înființată în 1973 la UNESCO, la Paris, unde se află sediul acesteia.

–  UNESCO este Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură.

 

 

Mesajul oficial pentru

Ziua mondială a Dansului

29 Aprilie 2021

www.DanceDay.CID-world.org

În urmă cu 80 de ani, Europa în jurul anului 1941: o mare parte a Europei este ocupată, este impusă starea de asediu, radioul este interzis, uneori nu există electricitate. Familiile stau acasă ore lungi de seară fără să facă nimic, în condiții care conduc la depresie și criză nervoasă – devin disperați.

Bunicii vin în ajutor – amintirile lor se întorc la vremea când oamenii își puteau crea singuri distracția, când nu depindeau de televizor, de luat masa în oraș, de mers la cinema sau de participarea la evenimente. Aveauparte de divertisment activ, nu pasiv. Cei mai tineri și-au pierdut capacitatea de a-și găsi plăcerea din povestiri, spusul de glume, din cântat și dansat acasă într-o companie bună.

Bătrânii au devenit sufletul petrecerii cântând melodiile vechi, dansând dansurile și antrenând cu ei întreaga familie, plus vecinii. Acesta este modul în care cântecele și dansurile pe jumătate uitate au sărit peste o generație și au supraviețuit, producând după Război o renaștere a dansului popular.

În calitate de profesioniști în dans, gândiți-vă la rolul dvs. în situația actuală de pandemie, izolare și asediu. Oamenii au nevoie de voi acum și vor avea nevoie de voi după această criză. Voi produețci un vaccin împotriva virusului sufletului: știți cum să faceți oamenii să danseze. Dați ascultare chemării, răspundeți-i!

Alkis Raftis

Președintele Consiliului Internațional al Dansului

CID, UNESCO, Paris

line-pattern

Mesajul oficial pentru

Ziua mondială a Dansului

29 Aprilie 2019

Atunci când dansezi ești purtat în sfera supranaturalului. Muzica în combinație cu mișcarea unesc corpul și mintea și le conduc spre o stare superioară. Această experiență extatică eliberează, se extinde mai în profunzime în dimensiunea noastră interioară, unind individul cu universul.

Prin creație, coregrafii reușesc uneori să insufle privitorului legătura cu divinitatea, cu misticul, cu necunoscutul desăvârșit. În afară de divertisment și artă, dansul devine atunci un mijloc de înălțare a conștientului: căutare a logicii absolute. O astfel de coregrafie conduce dincolo de ceea ce este vizibil, experimentat și consacrat.

Deliades – nimfe dansatoare de pe insula Delos din Grecia Antică. Devadasi – diaconițe ale templelor, care au păstrat tradițiile clasice Bharatanatyam și Odissi în India. Derviși sufiți – adepții poetului persan Rumi, cu dansul lor învîrtitor. Preoți azteci “care cântau cu picioarele” în Mexicul pre-spaniol. Dintotdeauna spiritualitatea a fost prezentă în dans.

Astăzi suntem martori, mai ales în America, a unei răspândiri rapide a dansului în sfânta liturghie/slujba divină. Dansul se întoarce ca o practică de închinare, o formă fizică de rugăciune, o expresie a devotamentului față de Dumnezeu. Mii de preoți-coregrafi sunt instruiți și își adună proprii credincioși. Deja în unele locuri, congregațiile/confreriile de dans depășesc ca număr școlile de dans.

Tema pe care o propunem pentru Ziua Dansului și pentru evenimentele organizate în 2019 este “Dans și Spiritualitate”.

Alkis Raftis

Președintele Consiliului Internațional al Dansului

CID UNESCO, Paris

1.  Mesajul oficial pentru Ziua Mondială a Dansului este trimis la zeci de mii de profesioniști ai dansului din 200 de țări. Este tradus în mai multe limbi și este citit în evenimentele corespunzătoare.

2.  Ziua Mondială a Dansului a fost instituită în 1982 și este promovată de CID pentru a îndrepta atenția publicului asupra artei dansului. În fiecare an, pe 29 aprilie, școlile de dans, grupurile de dans, organizațiile și celelalte istituții organizează manifestări care se adresează unei audiențe mai largi decât de obicei.

3.  Consiliul Internațional al Dansului CID este organizația supremă pentru toate formele de dans din toate țările.

–  Este recunoscut de UNESCO, guverne și organizații internaționale.

–  Printre miile de membri ai săi fac parte cele mai importante federații, organizații, școli, grupuri, precum și persoane din peste 160 de țări.

–  Este o organizație non-guvernamentală globală înființată în 1973 la UNESCO, la Paris, unde se află sediul acesteia.

–  UNESCO este Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură.

4.  Dr. Alkis Raftis este primul grec ales șef al unei organizații neguvernamentale globale. Este autorul a numeroase cărți de circulație internațională și președintele Teatrului de Dans “Dora Stratou”.

International Dance Council  CID Conseil International de la Danse

CID, UNESCO, FR-75732 Paris, France

Tel. +33 1 4568 4953     Mob. +33 6 1155 3111         www.CID-world.org

line-pattern

Mesajul oficial pentru

Ziua Dansului

29 aprilie 2018

    Pentru a lăuda o coregrafie, criticii folosesc o mulțime de expresii precum: inovatoare, avansată, nouă, revoluționară, de ultimă oră, radicală, de pătrundere pe un teren nou, avangardistă. Am fost determinați să credem că noul este în mod inerent bun, mai ales în domeniul artelor.

    Pentru anul 2018 aș dori să propun o nouă perspectivă a originilor. Poate fi o abordare foarte modernistă a unei perioade îndepărtate sau o reconstrucție credincioasă bazată pe cercetări istorice sau o creație între ele.

    Choreografii își pot prezenta propria imagine a unei perioade antice sau doar a unui secol în urmă. Este o provocare, ei vor trebui să studieze sursele și să-și întindă imaginația. Ei pot opta pentru un aspect nostalgic sau unul anticar. Școlile de dans pot oferi clase și spectacole sub tema istoriei: trecutul, originile, rădăcinile, antichitatea, precedentele.

    Prea adesea oamenii cred că au creat ceva nou pur și simplu pentru că ignoră creațiile din trecut. Confucius a spus: Studiați trecutul dacă vreți să definiți viitorul.

Alkis Raftis
Președintele Consiliului Internațional al Dansului
CID, UNESCO, Paris1. Mesajul oficial pentru  Ziua Dansului este trimis la peste 100.000 de profesioniști de dans în 200 de țări. Este tradus în zeci de limbi. Solicitați o traducere sau traduceți mesajul în limba țării dvs.; trimiteți-le organizațiilor de dans și mass-media. Puteți găsi indicații și mesaje anterioare la www.danceday.cid-portal.org

2. Ziua Mondială a Dansului, în fiecare an pe 29 Aprilie, înființată în 1982 de către CID, își propune să atragă atenția asupra artei dansului. Este sărbătorită de milioane de dansatori din întreaga lume. În acea zi, companii de dans, școli de dans, organizații și persoane fizice, profesioniști și amatori organizează o activitate care se adresează unui public diferit de cel obișnuit.

– Consiliul Internațional al Dansului CID este organizația oficială pentru toate formele de dans din toate țările lumii.

– Membrii săi sunt cele mai proeminente federații, asociații, școli, companii și indivizi din peste 170 de țări.

– CID a fost înființată în 1973 în cadrul sediului UNESCO din Paris, unde se află.

– CID este partener oficial al UNESCO, Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură.

Consiliul Internațional de Dans – Conseil International de la Danse
CID c / o UNESCO, 1 rue Miollis, FR-75732 Paris 15, Franța
Tel. +33 1 4568 4953 Mob. +33 6 1155 3111
ExecSec@cid-portal.org www.cid-world.org

line-pattern

Mesajul oficial pentru

Ziua Dansului

29 aprilie 2014

Crezul Unui Dansator

Cred într-un singur tată
al dansului, in totul rezonant
descoperitorul cerului și al pământului
și al tuturor lucrurilor vizibile și invizibile:
 
Lumina corpurilor,
foarte dansant si de suflet,
născut, nu făcut,
mereu prezent,
prin care toate lucrurile sunt transfigurate.
 
Care pentru noi oamenii și pentru a noastră mântuire
a coborât din cer
înainte de toți vecii
și S-a întrupat în corpuri de muritori
și le-a umanizat.
 
Și a fost crucificat în timpul societății de consum,
a suferit și a fost îngropat
și se ridică din nou în locuri izolate
în locuri în care nu există scripturi.
 
Și vine din nou cu slavă
a însufleți atât viii cât și morții:
a cărui împărăție nu va avea sfârșit.
 
Eu cred într-un dans sfânt,
Doamne, dătător de viață,
care purcede de la comunități independente
care vorbește prin carne de om,
în loc de profeți.
 
Eu recunosc că aceasta constituie un botez
pentru iertarea de păcate și necazuri,
învierea membrilor morți,
și viața veacului ce va veni.
 

                                  Alkis Raftis